Wykonanie
SMIETANOWO-
MALINOWE CIASTOszybkie, proste i smaczne!(bez tluszczu)Składniki na 1 blache:Na ciasto:300 g mąki250 g śmietany (
kremówki 30%)150 g cukru4 cale
jajka1 opakowanie
cukru vanilliowego (8g) lub prawdziwa vanillie1 opakowanie
proszku do pieczenia (16g)Na góre300 g- 500g malin, mrożone lub świeże (lub inne
owoce)100 g migdałów (lub wiórki
kokosu),50 g cukruWymieszać
migdały i
cukier (potrzebne
beda na koniec) .Mikserem ubić
smietane na prawie sztywno. Wymieszać z
cukrem i
cukrem vanilliowym. Dodać
jajka i nadal chwile ubijać.Wymieszać
mąkę z
proszkiem do pieczenia (po lyzce dodawać do masy) i wymieszać łyżką.Wylewamy na blache wyłożona papierem do pieczenia (blacha np. 32x36, lub mniejsza)Na to
maliny i posypać
migdałami z
cukrem.Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez 20-25 minutCzas pracy: około 10 minutTakie ciasto mozna upiec ja niespodziewani goście sa juz w drodze :)SMACZNEGO!!