Wykonanie
Spód z tarty z
agrestem i
bezą (wystarczył na 1 dużą i 3 małe).Do dużej:- 3
banany- pralina z Toscakaki, ale
płatki migdałowe zastąpiłam podpieczonymi, obranymi i pokrojonymi
orzechami laskowymi, brazylijskimi i
migdałami- łyżka Nutelli- 50 g
białej czekolady- 50 g
gorzkiej czekolady- łyżeczka
żelatyny2
banany upiec w piekarniku w skórkach. Obrać, zmiksować w blenderze z Nutellą. Mieszaninę wystudzić. Dodać rozpuszczoną w minimalnej ilości
wody żelatynę, pokrojoną/startą na dużych oczkach
czekolady i pokrojonego na spore plasterki
banana. Wyłożyć na gotowy spód. Przygotować pralinę (i ją upiec, w dowolnej blaszce), wystudzić, połamać na małe kawałeczki (mniej więcej żeby każdy kawałek
orzecha był osobno) i posypać nią tartę (praliny będzie za dużo, ale dla rodzinki to nie problem).Do małych:Przygotować "wstęp" do sernika na zimno - ubić kremówkę, wymieszać z
serkiem waniliowym. Wyłożyć na
spody, ozdobić
malinami i pozostałą praliną (której nadal będzie za dużo, ale to w dalszym ciągu nie jest problem).Zrobić ładne zdjęcia, pochwalić się znajomym i zjeść.