ßßß
 
            
         Składniki:1 banan2 łyżki mini pianek marshmallow lub kilka dużych (pokrojonych)2 łyżki dropsów czekoladowych do pieczenia lub kilka kostek ulubionej czekoladyNa nadzienie nadają się także posiekane orzechy, nadziewane małe czekoladki, czy pokruszone płatki śniadaniowe o smaku cynamonowym.Przygotowanie:Na kawałku folii aluminiowej przeciąć banana wzdłuż i "otworzyć". Nafaszerować piankami i czekoladą. Zawinąć folię i umieścić na średnio nagrzanym grillu. Zapiekać przez ok. 10 min. Banany będą gotowe, kiedy skórka sczernieje i rozpuszczą się pianki.Banany można też przygotować w piekarniku rozgrzanym do 205 ° C (zapiekać przez ok. 15 min).
Składniki:1 banan2 łyżki mini pianek marshmallow lub kilka dużych (pokrojonych)2 łyżki dropsów czekoladowych do pieczenia lub kilka kostek ulubionej czekoladyNa nadzienie nadają się także posiekane orzechy, nadziewane małe czekoladki, czy pokruszone płatki śniadaniowe o smaku cynamonowym.Przygotowanie:Na kawałku folii aluminiowej przeciąć banana wzdłuż i "otworzyć". Nafaszerować piankami i czekoladą. Zawinąć folię i umieścić na średnio nagrzanym grillu. Zapiekać przez ok. 10 min. Banany będą gotowe, kiedy skórka sczernieje i rozpuszczą się pianki.Banany można też przygotować w piekarniku rozgrzanym do 205 ° C (zapiekać przez ok. 15 min).