Wykonanie
Na ok. 20 porcji:Ciasto: 200 g miękkiego
masła, 100 g
cukru, 2
jajka, 275 g
mąki pszennej, 40 g
kakao, 1
proszek do pieczenia, 50 ml
mleka 3,2%, 150 g
musli crunchy (prażone)
czekoladowegoMasa: 300 g
masła, 1 kg mielonego
twarogu, 250 g
cukru, 2 op.
cukru wanilinowego, 2 op. budyniu
waniliowego, 4
jajkaDekor: 50 g
musli crunchy czekoladowegoMasło na masę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Piekarnik rozgrzać.
Masło na ciasto utrzeć z
cukrem i
jajkami na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki ciasta i starannie zagnieść. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować na niej 3/4 ciasta.Do ostudzonego
masła dodać pozostałe składniki na masę i połączyć, wyłożyć równomiernie na ciasto. Pozostałą część ciasta podzielić na
płatki i poukładać na masę tworząc "łatki".Piec w nagrzanym piekarniku ok. 55 minut w temp. 175*C (góra-dół) lub 155*C termoobieg.