ßßß
Czas przygotowania: 15minutCzas gotowania: 30minutPrzez Marzena 29 maja 2015Nie wiem jaka historia wiąże się z tą zupą i kto ją wymyślił, ale wiem jedno, w USA jest naprawdę popularna. Wiąże się to zapewne z genialnym połączniem kremowej konsystencji sera z delikatnie ugotowanymi brokułami.Zapewniam, że ta zupa już po pierwszym razie zagości na stałe w waszym menu. Dzisiaj, u nas w przepysznej wersj wegańskiej.Składnikibrokuły - 0,5 kgczosnek - 2 ząbkimarchewka (obrana i pokrojona w kostkę) - 1 1/2 szklankiziemniaki (obrane i pokrojone w kostkę) - 1 1/4 szklankimajonez roślinny - 1 łyżkanerkowce - 1/2 szklankisól - 1/2 łyżeczkiprzyprawa warzywna - 1 łyżeczkabulion warzywny - 3 1/2 szklankimała cebula - 1płatki drożdżowe - 4 łyżki czubateugotowane brokuły - 4 szkalnkiInstrukcje1. Marchewkę, cebulę i ziemniaki gotujemy w bulionie warzywnym z przyprawami, dodając na koniec gotowania nerkowce. Następnie całość miksujemy w blenderze na jednolitą masę.2. Do zmiksowanej masy dodajemy ugotowane, pokrojone brokuły i mieszamy. Podajemy z chlebem czosnkowym.