ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokalafior 150 gramówsałata lodowa 1 sztukpomidory 4 sztukdymka 2 sztukmigdały 3 łyżek stołowychmajonez 2 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 0,5 łyżek deserowychsok z cytryny 2 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony kalafior podzielić na małe różyczki, włożyć do posolonego wrzątku i ugotować do miękkości. Odcedzony osączyć.Oczyszczoną sałatę pokroić w szersze paski. Umyte pomidory pokroić w plasterki. W dużej salaterce wymieszać sałatę, pomidory oraz kalafior i wstawić do lodówki.Oczyszczoną dymkę posiekać. Migdały drobno posiekać i podsmażyć na suchej patelni, ostudzić.Wymieszać majonez z sokiem z cytryny, połową startej skórki z cytryny oraz posiekana cebulką i migdałami. Doprawić do smaku solą.Przygotowana sałatkę zalać sosem i wymieszać. Całość posypać pozostałą skórką cytrynową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: