Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 150 gramów
sałata lodowa 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
dymka 2 sztuk
migdały 3 łyżek stołowych
majonez 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 0,5 łyżek deserowych
sok z cytryny 2 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
kalafior podzielić na małe różyczki, włożyć do posolonego wrzątku i ugotować do miękkości. Odcedzony osączyć.Oczyszczoną
sałatę pokroić w szersze paski. Umyte
pomidory pokroić w plasterki. W dużej salaterce wymieszać
sałatę,
pomidory oraz
kalafior i wstawić do lodówki.Oczyszczoną
dymkę posiekać.
Migdały drobno posiekać i podsmażyć na suchej patelni, ostudzić.Wymieszać
majonez z
sokiem z cytryny, połową startej
skórki z cytryny oraz posiekana
cebulką i
migdałami. Doprawić do smaku
solą.Przygotowana
sałatkę zalać sosem i wymieszać. Całość posypać pozostałą
skórką cytrynową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: