ßßß Cookit - przepis na Mazurek biszkoptowy z czekoladą

Mazurek biszkoptowy z czekoladą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mąka tortowa 200 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
powidła wiśniowe 200 gramów
lukier kolorowy 1 sztuk
polewa czekoladowa gorzka 1 sztuk
wiśnie kandyzowane według uznania
Wykonanie:
Jajka o temperaturze pokojowej ubić z cukrem pudrem na puch. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Przełożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 30 minut w 180 stopniach, na zloty kolor. Wystudzone ciasto przekroić na 2 cienkie placki, przełożyć powidłami, docisnąć. Polać polewą przygotowana w/g przepisu na opakowaniu oraz lukrem i udekorować wiśniami. Odstawić do zastygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11999/Mazurek-biszkoptowy-z-czekolada