Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mąka tortowa 200 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychpowidła
wiśniowe 200 gramów
lukier kolorowy 1 sztuk
polewa czekoladowa gorzka 1 sztuk
wiśnie kandyzowane według uznaniaWykonanie:
Jajka o temperaturze pokojowej ubić z
cukrem pudrem na puch. Wymieszać z
mąką i
proszkiem do pieczenia. Przełożyć do blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 30 minut w 180 stopniach, na zloty kolor. Wystudzone ciasto przekroić na 2 cienkie placki, przełożyć powidłami, docisnąć. Polać polewą przygotowana w/g przepisu na opakowaniu oraz lukrem i udekorować
wiśniami. Odstawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: