Wykonanie


Polecam jako lekki posiłek przedtreningowy.Składniki: (1 porcja)1 dojrzała
brzoskwinia100 g
piersi z kurczaka1 spory
ogórek gruntowy, obrany i pokrojony w plasterki3 łyżki ugotowanej
kaszy np. jaglanej, pęczaku1 łyżeczka pesto z
bazylii1-2 łyżeczki posiekanej
natki pietruszkiduża garść listków młodego
szpinakusól,
pieprz1 łyżeczka
oliwy do sałatki plus do smażenia/grillowania
ocet balsamiczny w sprayu (polecam malinowy)Wykonanie:
Pierś z kurczaka oprószyć
solą i
pieprzem, zgrillować na patelni grillowej albo usmażyć na zwykłej patelni, na łyżeczce
oleju. Pokrojoną na ósemki
brzoskwinię także zgrillować (po ok. 2 minuty z każdej strony) na patelni.
Kaszę połączyć z pesto i
natką pietruszki, nieco podgrzać np. na patelni.
Kurczaka po zgrillowaniu odstawić na kilka minut by "odpoczęło", zanim zaczniemy go kroić.Umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzu dużą garść
szpinaku. Skropić łyżeczką
oliwy i kilka
razy psiknąć
octem balsamicznym. Rozłożyć obrany i pokrojony w plasterki
ogórek gruntowy. Rozsypać
kaszę, rozłożyć pokrojonego
kurczaka i zgrillowane
brzoskwinie. Można doprawić
solą i
pieprzem, chociaż ja tego nie robiłam.
