ßßß
Składniki:3 ząbki czosnku, rozgniecione2 łyżki miodu4 łyżki ketchupu4 łyżki sosu Worcestershire2 łyżeczki angielskiej musztardy2 łyżeczki sosu Tabasco3 piersi z kurczaka pocięte na cienkie paskisól, pieprzWykonanie:Namoczyć dwanaście 25 centymetrowych patyczków do szaszłyków w wodzie przez przynajmniej 20 minut. W międzyczasie wymieszać czosnek, miód, ketchup, sos Worcestershire, musztardę i Tabasco i doprawić solą i pieprzem. W powstałym sosie obtoczyć kurczaka, przykryć naczynie i marynować przez minimum 20 minut (najlepiej przez noc).Rozgrzać grill, lub patelnię grillową. Zamarynowanego kurczaka nadziewać na patyczki do szaszłyka. Grillować na patelni lub grillu przez 6-7 minut, przewracając od czasu do czasu, aż kurczak się zezłoci./wydrukuj przepis/