ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0adminCarpaccio z truskawek i pomarańczy na liściach szpinakuz jogurtem i siemieniem lnianymSkładniki1 porcjagarść liści młodego szpinaku (baby, sałatkowego)100 g truskawek, pokrojonych w plasterki1/2 pomarańczy + wyciśnięty sok z drugiej połówki2 łyżki miodu1 łyżeczka płatków siemienia lnianego3 łyżki jogurtu naturalnegoPrzygotowanieSzpinak umyć, osuszyć, ułożyć na półmisku, dodać pokrojone na cienkie plasterki truskawki i pomarańcze (wyfiletowane cząstki, wycięte z błonek za pomocą ostrego noża lub pokrojone na plasterki). Sok z pomarańczy wymieszać z miodem i polać po sałatce. Skropić jogurtem i posypać siemieniem lnianym.