ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z truskawek i pomarańczy na liściach szpinaku

Carpaccio z truskawek i pomarańczy na liściach szpinaku

nazwa

Wykonanie

Wpis na blogu
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!
Oceń przepis aby doradzić innym!
Brak głosów
0
0
admin
Carpaccio z truskawek i pomarańczy na liściach szpinaku
z jogurtem i siemieniem lnianym
Składniki
1 porcja
garść liści młodego szpinaku (baby, sałatkowego)
100 g truskawek, pokrojonych w plasterki
1/2 pomarańczy + wyciśnięty sok z drugiej połówki
2 łyżki miodu
1 łyżeczka płatków siemienia lnianego
3 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie
Szpinak umyć, osuszyć, ułożyć na półmisku, dodać pokrojone na cienkie plasterki truskawki i pomarańcze (wyfiletowane cząstki, wycięte z błonek za pomocą ostrego noża lub pokrojone na plasterki). Sok z pomarańczy wymieszać z miodem i polać po sałatce. Skropić jogurtem i posypać siemieniem lnianym.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/salatki_z_truskawkami/przepis.html