ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(1 głos )5
01 5admin5 / 5 starsSałatka z melonem, jeżynami i serem fetaz sosem imbirowo-miodowymSkładniki2 porcje1/3 melona1 szklanka jeżynrukola z roszponką80 g sera feta lub sera białego1 łyżeczka oliwy extra vergineSos miodowo imbirowy:2 łyżki miodu2 łyżeczki startego imbiruszczypta soli i świeżo zmielony czarny pieprz1 łyżeczka soku z limonki lub cytrynyPrzygotowanieMelona obrać, pokroić w kostkę usuwając pestki. Wymieszać ze składnikami sosu. Na talerzach rozłożyć opłukaną i osuszoną rukolę z roszponką, doprawić ją solą, pieprzem i skropić 1 łyżeczką oliwy, delikatnie wymieszać. Wyłożyć melona z sosem, jeżyny i pokruszony ser feta.WskazówkiJeżyny można zastąpić borówką amerykańską.