Składniki2 porcje2 filety z soli, każdy po około 160 gmąka do obtoczeniaoliwa do smażenia1 pełna łyżka masła50 ml sosu worcester50 ml śmietanki kremówkisól morska i świeżo zmielony czarny pieprzPrzygotowanieFilety z soli umyć, osuszyć, oprószyć delikatnie solą i pieprzem, obtoczyć w cienkiej warstwie mąki, strzepując jej nadmiar. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć solę z dwóch stron na lekko złoty kolor.W małym rondelku roztopić masło, dodać sos worcester i zagotować. Odparować 1/3 objętości sosu, wlać śmietankę i gotować aż sos zgęstnieje.Solę podawać z ugotowanym białym ryżem, warzywami lub sałatką.Sos umieścić w oddzielnym dzbanuszku, polać nim po rybie i/lub ryżu dopiero przed samym podaniem.