Składniki 4 jajka 4 pieczarki sól i pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka majonezu 1 łyżka masłatruflowego ze słoiczka Dekoracja: natka pietruszki Przygotowanie Jajka delikatnie włożyć do wrzącej wody i gotować przez 10 minut, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka włożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić na plasterki. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować przez około 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli nie mamy patelni grillowej używamy zwykłej patelni. Pieczarki pokroić w kosteczkę i dodać do żółtek, doprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną natkę i wymieszać. Na koniec dodać majonez i masłotruflowe, wymieszać i powstałym farszem wypełnić połówki białek. Udekorować natką. Wskazówki Użyłam brązowych pieczarekborowikowych, ale mogą być zwykłe białe.