ßßß
Cookit - przepis na Grillowana fasolka z serem białym i tymiankiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Grillowana fasolka z serem białym i tymiankiem
Składniki
Fasola szparagowa
Masło
Sól morska
Pieprz czarny
Ser biały
Tymianek
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Składniki1/2 kg
fasolki szparagowej
2 łyżki
masła
sól morska
i świeżo zmielony
czarny pieprz
60 g
sera białego
świeży
tymianek
oliwa
extraPrzygotowanie
Fasolkę
umyć i przyciąć na końcach. Wrzucić na wrzątek i podgotować (ok. 4 minuty). Odcedzić i przelać zimną
wodą
, ułożyć na tacce do grillowania, posypać
solą
,
pieprzem
i obłożyć kawałeczkami
masła
. Ułożyć na rozgrzanym grillu i od czasu do czasu mieszając szpatułką grillować przez kilka minut aż
fasolka
się zrumieni. Pod koniec posypać świeżym
tymiankiem
.
Fasolkę
wyłożyć na półmisek i posypać pokruszonym
serem białym
. Doprawić ewentualnie
solą
oraz
pieprzem
, skropić
oliwą extra vergine
lub roztopionym
masłem
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/dania_z_grilla/fasolka_z_grilla/przepis.html
Przepisy powiązane
Halibut z sosem maślano-cytrynowym z tymiankiem - Buszująca w kuchni
Kanapki z pieczoną papryką i białym serem
PLASTERKI PIECZAREK ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ I TYMIANKIEM
Filet z kurczaka pieczony w maśle czosnkowo-tymiankowym - Buszująca w kuchni
Młode ziemniaczki w papilotach z tymiankiem i cytryną
Składniki powiązane (0)