Wykonanie
Potrawa którą poniżej proponuję jest nadzwyczaj prosta i naprawdę jej wykonanie trwa moment.Idealnie pasuje na szybką kolację i przyjęcia.Składniki:około 10
pieczarekser mozzarella 125 glistki świeżego
tymianku ( ja użyłam suszonego)
sól morskaświeżo zmielony
czarny pieprzoliwa z pierwszego tłoczenia
Plasterki
pieczarek pokroiłam w cienkie plasterki irozłożyłam z nich warstwę w żaroodpornym półmisku.
Posypałam je startą
mozzarellą.
Posypałam
tymiankiem.Przyprawiłam
solą,
pieprzem i
skropiłam oliwą.
Wstawiłam do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i zapiekałam aż
ser się zarumieni.Pod koniec pieczenia włączyłam na kilka chwil termoobieg.Podawałam gorące z
ziołowo-czosnkowymi grzankami.
SMACZNEGO!