Składniki4 porcje2 pomarańcze2 cytryny1 limonka lub dodatkowa cytryna4 łyżki cukru6 nasion kardamonugałązka mięty1 litr zimnej wodykilka kostek loduPrzygotowaniePomarańcze, cytryny i limonkę dokładnie umyć. 1 pomarańczę i 1 cytrynę pokroić na półplasterki, włożyć do dzbanka, zasypać cukrem i wymieszać. Wstawić do lodówki.Nasiona kardamonu delikatnie rozgnieść i wyłuskać owoce, włożyć na rozgrzaną małą patelnię i podgrzewać przez około 1 minutę aż uwolnią swój aromat. Dodać do dzbanka z cytrusami, włożyć gałązkę mięty i wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum godzinę (można dłużej), od czasu do czasu można zamieszać i ugnieść końcem łyżki.Wlać zimną wodę do dzbanka, dodać sok wyciśnięty z drugiej pomarańczy, sok z cytryny i limonki i dokładnie wymieszać długą łyżką. Przed podaniem dodać kostki lodu.