ßßß
50 g masła75 g (5 łyżek) miodu250 ml jogurtu1 jajkostarta skórka z 1 cytryny50 ml (1/4 szklanki) soku z cytryny115 g (1 szklanka) mąki115 g (1 szklanka) maki pełnoziarnistej(dałam zwykłej)7,5 ml (1 1/2) łyżeczki sodyszczypta gałki muszkatołowejPiekarnik nastawiamy na 190 st C i przygotowujemy 12 muffinową foremkę.W rondelku rozpuszczamy masło i miód. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do lekkiego wystudzenia. W misce mieszamy razem jogurt, jajko, skórkę z cytryny i sok. Dodajemy maślano-miodową miksturę. W innej misce mieszmy przesiane suche składniki. Mieszamy suche z mokrymi.Wypełniamy muffinowe foremki do 2/3 wysokości. Pieczemy 20-25 minut. Pozostawiamy przez 5 minut w foremkach, studzimy na kratce.Przepis pochodzi z książki Hilaire Walden "The great big cookie book"