ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(1 głos )5
01 5admin5 / 5 starsGrzanki z bobem lub fasolką edamamez mozzarellą i czarnymi oliwkamiZ chrupiącego i jeszcze ciepłego pieczywa polanego oliwą z oliwek. Z dodatkiem posiekanych czarnych oliwek i świeżych liści bazylii. Do grzanek można użyć dowolnego rodzaju fasolki (w sezonie najlepiej młodej), bób lub nawet zielony groszek.Składniki1 grzanka:1 kromka dobrego chleba, opieczonego w tosterze, w piekarniku pod grillem lub na patelni grillowejoliwa extra virgine2 plasterki mozzarelli w kulce2 - 3 łyżki wyłuskanej zielonej fasolki, ugotowanej al dente2 czarne oliwki, pokrojone w plasterkikilka listków bazyliisól morska i świeżo zmielony czarny pieprzPrzygotowanieOpieczone w tosterze pieczywo skropić oliwą z oliwek, ułożyć mozzarellę, fasolkę i oliwki. Posypać bazylią, solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem. Skropić obficie oliwą extra virgine.