ßßß
Cookit - przepis na Babka serowa z cytryną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Babka serowa z cytryną
Składniki
Cukier
Cukier waniliowy
Cytryna
Jajko
Kisiel
Mąka
Mąka pszenna
Proszek do pieczenia
Serek homogenizowany waniliowy
Winiak
Margaryna miękka
Wykonanie
czwartek, 11 Grudzień 2014, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »Babka serowa z
cytryną
Jedna z moich ulubionych. Lekko wilgotna, delikatna babka z wyraźnie wyczuwalnym smakiem
serka homogenizowanego
i
cytryny
. Długo zachowuje świeżość. Można ją polukrować lukrem z
cukru pudru
i
soku z cytryny
lub po prostu oprószyć
cukrem pudrem
. Polecam.Składniki:250 g
mąki pszennej
3 łyżeczki
proszku do pieczenia
200 g
cukru
opakowanie
cukru waniliowego
3
jajka
150 g
miękkiej margaryny
250 g
serka homogenizowanego o smaku waniliowym
torebka
kisielu
o smaku
cytrynowym
sok wyciśnięty z połówki
cytryny
Mąkę
mieszamy z
proszkiem do pieczenia
i
kisielem
.
Jajka
ubijamy z
cukrem
i
cukrem waniliowym
na białą, gęstą masę, dodajemy
margarynę
i dokładnie miksujemy. Dodajemy po łyżce
mąkę
zmieszaną z proszkiem i
kisielem
. Następnie dodajemy
serek
i
sok z cytryny
. Dokładnie mieszamy.Przekładamy ciasto do formy silikonowej lub natłuszczonej i obsypanej
bułką tartą
formy na babkę.Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.Posypujemy
cukrem pudrem
.Smacznego!
*przepis ze strony
winiary
.pl
Źródło:
http://www.rogalikblog.pl/przepisy/ciasta/babka-serowa-z-cytryna
Przepisy powiązane
Babka cytrynowa
Trójkolorowe Magdalenki
Babka cytrynowa
Trójkolorowe Magdalenki
Babka cytrynowa
Składniki powiązane (0)