Wykonanie
Kupiłam niedawno woreczek
brukselki. Sama nie wiem jak to się stało bo nigdy za nią nie przepadałam. Ale po powrocie do domu zrozumiałam, że miałam wypróbować ten przepis. Nie wiem jak mam zachęcić do niego ale to po prostu jest genialne danie.
Brukselka smakuje zupełnie inaczej tj. doskonale. Nie miałam
migdałów więc dałam
orzechy włoskei i obowiązkowo dodałam
ser pleśniowy. Bardzo, ale to bardzo zachęcam do wypróbowania tego przepisu.

ŹródłoSkładniki:ok. 300 g
brukselkiok. 250 g
makaronuok. 40 g
migdałów1 ząbek
czosnkuoliwa extra vergineoliwa do smażenia
sól,
vegeta bez glutaminianu,
chilli1
cammembertUgotować
makaron, a w tym czasie poszatkować
brukselkę na plasterki.
Migdały lub
orzechy zmielić w blenderze (można użyć już mielonych).
Brukselkę podsmażyć na
oliwie do smażenia, dodać
migdały lub
orzechy, po czym zmiażdżony ząbek
czosnku oraz pokrojony
serek pleśniowy. Doprawić
solą,
vegetą bez glutaminianu i
chilli. Wyłączyć gaz, dodać odcedzony
makaron, polać
oliwą i podawać.Smacznego:)