Wykonanie
Czyżby zaczynały się upały? Po długotrwałym deszczu pragnienie zmiany pogody jest uzasadnione w związku z tym zapamiętajcie moją dzisiejszą propozycję. Ta
sałatka będzie idealna gdy nadejdzie fala czerwcowych upałów i nie będzie nam się chciało długo stać przy kuchni.
Sałatka jest doskonale skomponowana ponieważ są tu i zdrowe liście
szpinaku, i kruchy
kurczak a przede wszystkim wspaniały dressing
miodowy oraz marynowany
pieprz, który jest jej ukoronowaniem.
Składniki:1
filet z kurczakakilka
pomidorków koktajlowych1
czerwona cebulaliście
szpinaku2 łyżki marynowanego
pieprzuSkładniki na dressing:2 łyżki
musztardy dijon1 łyżka
miodusól, świeżo mielony
pieprzZmieszać dokładnie składniki dressingu.
Kurczaka pokroić na małe kawałki i usmażyć na gorącym tłuszczu na rumiano. Odcedzić i wystudzić. Na talerzu ułożyć liście
szpinaku oraz kawałki
kurczaka, pokrojoną
cebulę i
pomidorki. Polać przygotowanym dressingiem. Na końcu rozłożyć ziarenka
pieprzu.Smacznego:)