ßßß
Składniki:300 g mąki pszennejszczypta soli1 łyżeczka drożdży instant250 ml wody1 łyżka oliwyczarne oliwkirozmarynWymieszać mąkę z solą, rozmarynem i drożdżami. Cały czas wyrabiając, dodawać powoli wodę. Wyrobić elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę mąki lub wody. Ciasto powinno być zwarte, gładkie i sprężyste. Uformować je w kulę i odstawić na ok. 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie można pokroić oliwki. Wyrośnięte ciasto zagnieść raz jeszcze, rozwałkować na wielkość blachy i wyłożyć na niej ciasto. W ciasto delikatnie powkładać kawałki oliwek oraz igiełki rozmarynu. Odstawić ciasto na 20 min. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 st.C i piec ok. 20 minut, aż wierzch się zarumieni.Smacznego:)