ßßß
Składniki na ciasto:1 szklanka mąkiletnia woda (tyle ile zabierze mąką, u mnie około 3/4 szklanki)1 łyżeczka octu1 łyżeczka oliwyszczypta soliWszystkie składniki włożyć do miski, wyrobić gładkie ciasto, odstawić na godzinę.Składniki na farsz:600 g grzybów (mogą być pieczarki lub grzyby suszone)2 cebuletymianeksól, pieprzDodatkowo:3 łyżki masłaPieczarki posiekać, grzyby suszone obgotować i pokroić.Cebulę podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać pieczarki i dusić, następnie dodać ugotowane i pokrojone suszone grzyby, tymianek, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.Ciasto rozwałkować, rozciągnąć na dłoniach, tak aby było bardzo cienkie, ale jednocześnie nie przerwało się. Rozłożyć na stole i nałożyć farsz zostawiając niewielki margines z każdej strony. Ostrożnie zwinąć. Strudel przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem. Wierzch strudla posmarować rozpuszczonym masłem i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Piec ok. 50 min. Podawać na ciepło.Smacznego:)