ßßß Cookit - przepis na Pierogi z kapustą i grzybami (dzisiaj po polsku)

Pierogi z kapustą i grzybami (dzisiaj po polsku)

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj zamiast kolejnego indyjskiego przepisu - pierogi! Spędziłam robiąc je niemal pół dnia, ale było warto, bo wyszły rewelacyjne. Uwielbiam odsmażane!
Zobaczcie foto:
Przygotowanie (ok. 80 pierogów)
Przepis na ciasto:
mąka szymanowska 750 g
przegotowana woda
4 łyżki oliwy
Składniki farszu:
1 kg kapusty kiszonej z marchewką
suszone grzyby leśne - 2 garści
pieczarki - 300 g
2 cebule
sól, pieprz
Kapustę kiszoną płuczemy, a następnie gotujemy z grzybami.
Smażymy cebulę na brązowo, na osobnej patelni smażymy pieczarki, również na brąz.
Odstawiamy składniki aż do wystudzenia, gdy będą zimne przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Następnie całość ponownie podsmażamy na patelni z dodatkiem przypraw, przede wszystkim sól, pieprz, trochę vegety.
Wyrabiamy ciato, rozwałkowujemy, wycinamy odpowiedniej wielkości kółka i lepimy pierogi.
Pierogi wrzucamy na 2-3 minuty do gotującej się wody z solą i 1 łyżką oliwy, aby nie sklejały się.
Smacznego!
Źródło:http://indienatalerzu.blogspot.com/2013/10/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-dzisiaj-po.html