Wykonanie
Dzisiaj zamiast kolejnego indyjskiego przepisu - pierogi! Spędziłam robiąc je niemal pół dnia, ale było warto, bo wyszły rewelacyjne. Uwielbiam odsmażane!
Zobaczcie foto:
Przygotowanie (ok. 80 pierogów)Przepis na ciasto:
mąka szymanowska 750 gprzegotowana
woda4 łyżki
oliwySkładniki farszu:1 kg
kapusty kiszonej z
marchewkąsuszone grzyby leśne - 2 garści
pieczarki - 300 g2
cebulesól,
pieprzKapustę kiszoną płuczemy, a następnie gotujemy z
grzybami.Smażymy
cebulę na brązowo, na osobnej patelni smażymy
pieczarki, również na brąz.Odstawiamy składniki aż do wystudzenia, gdy będą zimne przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Następnie całość ponownie podsmażamy na patelni z dodatkiem przypraw, przede wszystkim
sól,
pieprz, trochę
vegety.Wyrabiamy ciato, rozwałkowujemy, wycinamy odpowiedniej wielkości kółka i lepimy pierogi.Pierogi wrzucamy na 2-3 minuty do gotującej się
wody z
solą i 1 łyżką
oliwy, aby nie sklejały się.Smacznego!