ßßß
 
            
         Składniki na farsz:1 woreczek kaszy gryczanej30 dag pieczarek1 cebula2 ogórki kiszonesól, pieprzKaszę ugotować. Pieczarki usmażyć z cebulą. Dodać pieczarki do kaszy, wymieszać ze startymi ogórkami. Przyprawić dokładnie wymieszać.Składniki na ciasto:4 szklanki mąki2 łyżeczki soli1 łyżka masła2 jajka roztrzepaneok. 2 szklanek ciepłej wodyMąkę przesiać, zrobić wgłębienie, dodać sól, masło, jajka. Stopniowo dodając wodę zagniatać elastyczne ciasto. Rozwałkować ciasto, wycinać kółka szklanką. Nakładać farsz łyżeczką i zawijać brzegi. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucać na wrzątek i gotować aż będą miękkie.Smacznego:)
Składniki na farsz:1 woreczek kaszy gryczanej30 dag pieczarek1 cebula2 ogórki kiszonesól, pieprzKaszę ugotować. Pieczarki usmażyć z cebulą. Dodać pieczarki do kaszy, wymieszać ze startymi ogórkami. Przyprawić dokładnie wymieszać.Składniki na ciasto:4 szklanki mąki2 łyżeczki soli1 łyżka masła2 jajka roztrzepaneok. 2 szklanek ciepłej wodyMąkę przesiać, zrobić wgłębienie, dodać sól, masło, jajka. Stopniowo dodając wodę zagniatać elastyczne ciasto. Rozwałkować ciasto, wycinać kółka szklanką. Nakładać farsz łyżeczką i zawijać brzegi. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucać na wrzątek i gotować aż będą miękkie.Smacznego:)