Wykonanie
Jedna z prostszych sałatek a jednocześnie bardzo smaczna ale dopiero na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki dokładnie się ze sobą przegryzą. Prosta bo czy może być coś łatwiejszego niż otworzenie puszek? Do tej sałatki będą też pasować mini
kolby kukurydzy jednak akurat nie mogłam ich znaleźć w żadnym sklepie. Bardzo polecam.
Składniki:puszka
kukurydzypuszka
czerwonej fasoli2
marchewki4 kawałki
papryki, można użyć świeżej ale pasuje też marynowana w occie4 płaty
śledziowe w zalewie octowej1 duża
cebula1 łyżka
majeranku4 łyżki
oliwy z oliwek (można zastąpić
majonezem)
sól,
pieprzMarchewkę ugotować, wystudzić, pokroić.
Śledzia osączyć i pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa puszkowe osączyć, wszystkie składniki włożyć do miski, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia
sałatka smakuje zaskakująco dobrze.Smacznego:)