ßßß
Składniki:6 białek6 czubatych łyżek cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka soku z cytrynyBiałka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać aż piana będzie lśniąca i sztywna. Dodać mąkę, sok z cytryny, wymieszać. Przełożyć bezę na wyłożoną papierem i wysmarowaną blaszkę o wymiarach 24/32 cm. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25-30 min.Składniki na krem kawowy:150 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru3 łyżki kawy rozpuszczalnejew. 2 łyżeczki żelatynyŻelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wody. Tak samo postąpić z kawą. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec ubijania dodać kawę, wymieszać.Upieczoną roladę ułożyć spodnią stroną do góry. Krem kawowy wyłożyć na środku i delikatnie zwinąć. Posypać zmieloną kawą.Smacznego:)