ßßß
Co potrzebujemy:5 białek250 g cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka soku z cytryny250 ml śmietany 30%owoce1. Białka ubijamy na sztywna pianę, po czym dodajemy stopniowo cukier. Gdy ten się idealnie połączy z białkami (rozpuści się), dodajemy łyżeczkę mąki i soku z cytryny.Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wylewamy masę. Możemy sobie narysować okrąg lub inny kształt, jeśli to nam ułatwi pracę.Pieczemy przez ok 5 minut w 170 stopniach, a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy przez ok 70 minut.Przy uchylonym piekarniku suszymy bezę przez ok 2 h.2. Na przestudzoną bezę wykładamy ubitą na sztywno śmietanę oraz owoce i możemy się zajadać ;)