Wykonanie
Pod taką nazwą dostałam ten przepis i podaję dalej chociaż
cebula absolutnie w nim nie dominuje. Wszystkich składników jest dokładnie taka sama ilość chociaż ja zmniejszyłam
ogórki bo wydawało mi się, że będzie zbyt kwaśno i moim zdaniem dobrze wyszło aczkolwiek, każdy powinien ocenić sam, według własnego smaku. Całość jest bardzo smaczna, naprawdę wygląda jak bigos a smakuje bardzo dobrze chociaż bardziej przypomina mi bigos z
cukinii niż ten tradycyjny, z
kapusty .
Źródło: KoleżankaSkładniki:1/2 kg
cebuli1/2 kg
pieczarek1/2 kg
ogórków kiszonych (dałam tylko 2 duże)1/2 kg
kiełbasy zwyczajnej (lub innej cienkiej)1/2 kg
marchewki2 łyżki
koncentratu pomidorowegosól,
pieprz do smaku
olej do smażeniaWszystkie warzywa zetrzeć na szatkownicy lub tarce o dużych oczkach.
Kiełbasę pokroić w kostkę.W garnku o grubym dnie rozgrzać
olej. Wrzucić
cebulę,
pieczarki,
marchewkę i dusić wszystko razem. Na oddzielnej patelni podsmażyć
kiełbasę, dodać do warzyw. Gdy wszystko jest już prawie miękkie dodać starte
ogórki, wymieszać i dusić jeszcze chwilę. Dodać koncentrat,
sól,
pieprz i dokładnie wymieszać.Smacznego:)