ßßß
 
            
         ŹródłoSkładniki na kruszonkę:3/4 szklanki mąki3/4 szklanki brązowego cukru125 g zimnego masła1 łyżka ekstraktu waniliowegoSkładniki na ciasto:2 i 1/2 szklanki mąki2 łyżki masła1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sodyszklanka chipsów czekoladowych1/2 szklanki cukru1 szklanka maślanki2 jajka2 łyżki ekstraktu waniliowegoPrzesiać mąkę, proszek i sodę. Chipsy obtoczyć w 1 łyżce mąki. Ubijać masło 3 minuty. Dodawać cukier w 3 porcjach i ubijać dalej. Dodać jajka i ubijać 45 s. Wmieszać ekstrakt waniliowy. Dodawać na przemian mąkę i maślankę zaczynając i kończąc na mące. Wmieszać chipsy. Przełożyć ciasto do wysmarowanej formy (u mnie wieńcowa). Posypać kruszonką. Piec do suchego patyczka w 180 stopniach. (ok. 45 min)Smacznego:)
ŹródłoSkładniki na kruszonkę:3/4 szklanki mąki3/4 szklanki brązowego cukru125 g zimnego masła1 łyżka ekstraktu waniliowegoSkładniki na ciasto:2 i 1/2 szklanki mąki2 łyżki masła1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sodyszklanka chipsów czekoladowych1/2 szklanki cukru1 szklanka maślanki2 jajka2 łyżki ekstraktu waniliowegoPrzesiać mąkę, proszek i sodę. Chipsy obtoczyć w 1 łyżce mąki. Ubijać masło 3 minuty. Dodawać cukier w 3 porcjach i ubijać dalej. Dodać jajka i ubijać 45 s. Wmieszać ekstrakt waniliowy. Dodawać na przemian mąkę i maślankę zaczynając i kończąc na mące. Wmieszać chipsy. Przełożyć ciasto do wysmarowanej formy (u mnie wieńcowa). Posypać kruszonką. Piec do suchego patyczka w 180 stopniach. (ok. 45 min)Smacznego:)