Wykonanie
            Korzenne, słodkie, chrupiące - pierwszy raz zdarzyło mi się, że gofry stawały się chrupkie dopiero po wyjęciu z gofrownicy, kiedy zaczynały stygnąć a przy wyjmowaniu zupełnie mięciutkie już myślałam, że nie można ich wysmażyć na chrupko a tu taka niespodzianka. Przepis z Tej strony.

Składniki : ( na 8-9 sztuk )1/4 szklanki stopionego 
masła1/3 szklanki 
brązowego cukru1/2 szklanki melasy2 
jaja1 szklanka 
maślanki1/2 łyżeczki ekstraktu 
waniliowego ( pominęłam )2 szklanki 
mąki1 łyżeczka 
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki 
sody2 płaskie łyżki 
przyprawy do piernika ( w przepisie zostały wymienione pojedyncze 
przyprawy ja dodałam od razu mieszankę piernikową )Wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce : 
mąkę, 
sodę, proszek, 
cukier, 
przyprawę do piernika.W drugiej łączymy mokre : melasę, 
wanilię, 
maślankę, 
jaja, 
masło.Mokre składniki przelewamy do suchych, miksujemy aż masa będzie gładka i jednolita. Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy odrobinką 
oleju i smażymy według wskazań producenta.Smacznego :)
