ßßß Cookit - przepis na Ryba pod pierzynką szpinakowo - serową

Ryba pod pierzynką szpinakowo - serową

nazwa

Wykonanie

Ryba pod pierzynką szpinakową z serem to szybkie i smaczne danie pod warunkiem oczywiście, że się lubi szpinak. Wystarczy rano pamiętać, aby wyjąć rybę z zamrażalnika i po przyjściu z pracy w ciągu 15 minut możemy mieć obiad.
Składniki:
2-3 filety ulubionej ryby
300 g szpinaku (może być mrożony)
3 ząbki czosnku
masło+olej
sól, pieprz
10 dag sera żółtego
Rybę pokroić w małe kawałki. Szpinak podsmażyć na maśle i oleju z dodatkiem czosnku. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układać kawałki ryby, przykryć kołderką ze szpinaku a następnie posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na oko. 20 minut.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2013/02/Ryba-pod-pierzynka-szpinakowo-serowa.html