Wykonanie
Bardzo lubię
jogurtowe marynaty, ale chyba jeszcze nigdy nie stosowałam jej do
karkówki.
Mięso delikatnie rozbite i trzymane kilka godzin w takiej marynacie jest doskonale kruche i niesamowicie aromatyczne. Bardzo polecam:)

ŹródłoSkładniki:250 ml
jogurtu naturalnegosok z cytryny4 ząbki
czosnku125 ml
oleju słonecznikowego1 łyżeczka
imbiru1 łyżeczka
słodkiej papryki1 łyżeczka kuminu1 łyżeczka
soliWszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą zmieszać.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Do naczynia z marynatą włożyć plastry cienko rozbitej
karkówki, dokładnie pokryć
mięso marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Grilować
mięso z każdej strony, często przewracając na drugą stronę.Smacznego:)