Wykonanie
O tych naleśnikach rozmyślałam od czasu gdy opisała mi je moja zachwycona ich smakiem Siostra. Zachwycała się i warzywnym farszem i obecnością
kurek a także kremowym sosem. Podobno udało mi się odtworzyć ich smak a takie orginalne naleśniki można spotkać w barze w Okunince nad jeziorem
Białym na Lubelszczyźnie. Polecam je bo są naprawdę pyszne:)

Składniki na farsz:30 dag
kurek1
cebulapół główki
brokułapół główki
kalafiora1
marchewkaszklanka
bulionupół szklanki
śmietanki 30%20 dag
sera żółtegoPosiekaną
cebulę podsmażyć na
maśle, dodać
kurki i dusić chwilę. Dodać pozostałe warzywa, wlać
bulion i razem dusić około 10 minut. Po tym czasie dodać
śmietankę i gotować aż sos trochę zgęstnieje. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Dodać
starty ser, który po rozpuszczeniu się sprawi, że sos będzie gęsty. Tak przygotowany farsz wkładać do usmażonych wcześniej naleśników i składać na pół. Podawać od razu, jeszcze gorące.Naleśniki można usmażyć według własnego, ulubionego przepisu. Ja wykorzystałam ten .Smacznego:)