Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Brownie
kokosowo -
wiśnioweMalibu »

Składniki:1
kurczak25-30 dag
mięsa mielonego1
jajkonatka pietruszkikilknaście suszonych
sliweksól,
pieprzW sprawionej
tuszce przeciąć nożem skórę wzdłuż grzbietu tnąc od szyi do kupra. Odciąć
mięso od kości kręgosłupa i wyjąć szkielet. Ostrożnie odcinać skórę od kości piersiowej, gdyż w tym miejscu kość przylega bezpośrednio do skóry. Odciąć
mięso od kości obojczyka, kości usunąć. Przeciąć udka i odciąć
mięso. Kości usunąć. Tasakiem odciąć skrzydełka w drugim stawie. Wyciąć kości skrzydełek i sprawdzić czy w
tuszce nie zostały jakieś kości lub chrząstki. Od płata
mięsa odciąć wystające części, aby powstał prostokąt. Wyrównać grubość warstwy
mięsa dokładając odcięte kawałki tam gdzie jest go najmniej. W międzyczasie wymieszać
mięso mielone z
jajkiem,
solą,
pieprzem i
natką pietruszki. Na
mięsie rozłożyć z jednej strony farsz, z drugiej
suszone śliwki. Ciasno zwinąć w roladę. Związać sznurkiem i wstawic do piekarnika. Piec około 1,5 godziny.Smacznego:)czwartek, 09 września 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze