Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Polędwiczka wieprzowa ...Sznycel po grecku z
fetą i ... »

Składniki:200 g
masła, posiekanego2 łyżeczki startej skórki z
limonki1/3 szklanki
cukru pudru1/2 łyżeczki mielonego
cynamonu2 łyżeczki
soku z limonki1 łyżka
maku1 3/4 szklanki
mąki1/4 szklanki
orzechów makadamia (dałam laskowe)
Masło, skórkę
limonki,
cukier i
cynamon dokładnie wymieszać mikserem. Dodać
sok z limonki i
mak, a następnie
mąkę w dwóch partiach. Dobrze wymieszać. Podzielić ciasto na pół i na oprószonej
mąką powierzchni z każdej połowy uformować 18-centymetrowy wałek. Zawinąć wałki ciasta w folię aluminiową i włożyć do lodówki. Gdy ciasto stwardnieje, pokroic je na 8 milimetrowe plasterki. Umieścić
ciasteczka na natłuszczonej blasze do pieczenia, zachowując 2 cm odstępu. W środek każdego krążka wcisnąć połówkę
orzecha. Piec około 15 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Odstawić na 5 minut, zdjać z blachy i pozostawić do wystygnięcia.Smacznego:)niedziela, 11 lipca 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze