Wykonanie
Długi weekend trwa więc można sobie pozwolić na bardziej wyszukane śniadanie niż na codzień, kiedy to zwykle nie mam czasu, żeby coś zjeść przed pracą. Dzisiaj zrobiłam pyszne tosty, które zobaczyłam u Mirabelki tak jak się spodziewałam były pyszne. Mięciutki
chleb w chrupiącej panierce i ciągnący się
ser - to coś co ja uwielbiam. I bardzo polecam:)

Składniki:4 kromki
pieczywa tostowego,2 plastry
mozzarelli,1 małe
jajko,2 łyżki
mleka,3 łyżki
bułki tartej,
oliwa lub sklarowane
masło do smażeniaZ kromek
chleba wyciąć kółka za pomocą dużej szklanki. Pomiędzy dwoma krążkami
pieczywa umieścić plaster
mozzarelli, jego średnica powinna być mniejsza niż średnica
chlebowych krążków.
Jajko roztrzepać razem z
mlekiem na talerzu, na drugi talerz wysypać
bułkę. Tosty namoczyć w
jajku, dokładnie zlepiając ze sobą brzegi, następnie obtoczyć w
bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor.Smacznego:)