Wykonanie
Składniki :1 mała
czerwona cebulapołowa zielonego
ogórka5
rzodkiewekpołowa
sałaty lodowejolej z pestek dyni,
sól,
czarny pieprzPrzygotowanie :Obraną
cebulę kroimy w cienkie piórka,
ogórek obieramy,
sałatę i
rzodkiewki myjemy
Sałatę kroimy w "makaronik",
ogórek w cienkie półplasterki,
rzodkiewki w słupkiWszystkie składniki mieszamy, posypujmy lekko
solą i
pieprzem czarnym, kropimy
olejem z pestek dyni, mieszamy.
Niewątpliwą zaletą surówki jest szybkość i prostota jej wykonania. Według mnie dobra jest do
chleba z
masłem jak i do obiadu, do
mięsa.O tej
porze roku
cebula i
rzodkiewka smakują mi najbardziej :)Ci którzy lubi czarną
rzepę mogą nią zastąpić
rzodkiewkę, smacznego !