ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałatka z owoców morza - mrożona 600 gramówoliwa z oliwek 70 mililitrówmasło 2 łyżek stołowychcytryna 1 sztukczosnek 1 ząbkinatka pietruszki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mieszankę owoców morza przepłukać gorąca wodą i osączyć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać szczyptę soli i wsypać przygotowaną mieszankę, dusić pod przykryciem przez kilka minut, dodać masło, wymieszać i po chwili zdjąć z ognia. Oczyszczony czosnek przeciąć wzdłuż, zalać wyciśniętym sokiem z cytryny i odstawić. Po 60 minutach wyjąć czosnek, a sok wymieszać z pozostałą oliwą i posiekana natką. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem i powstałym sosem polać wystudzone owoce morza bezpośrednio przed podaniem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaOwoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: