Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałatka z
owoców morza - mrożona 600 gramów
oliwa z oliwek 70 mililitrów
masło 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Mieszankę
owoców morza przepłukać gorąca
wodą i osączyć. Na patelni rozgrzać
oliwę, dodać szczyptę
soli i wsypać przygotowaną mieszankę, dusić pod przykryciem przez kilka minut, dodać
masło, wymieszać i po chwili zdjąć z ognia. Oczyszczony
czosnek przeciąć wzdłuż, zalać wyciśniętym
sokiem z cytryny i odstawić. Po 60 minutach wyjąć
czosnek, a sok wymieszać z pozostałą
oliwą i posiekana
natką. Całość doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i powstałym sosem polać wystudzone
owoce morza bezpośrednio przed podaniem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Włoska
Owoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: