ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 550 gramówmąka pszenna 350 gramówmąka ziemniaczana 40 gramówjajka 1 sztukolej 1 łyżek stołowychWykonanie:Ziemnia i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Wkładamy do dużego garnka i ugniatamy tłuczkiem.Dokładnie odważamy odpowiednią ilość mąki pszennej i ziemniaczanej. Z ziemniaków i obu mąk usypujemy kopczyk, na środku robimy wgłębienie i wbijamy jajko. Dodajemy olej i dokładnie zagniatamy ciasto.Z ciasta formujemy wałeczki o średnicy 2 cm. Wałeczki kroimy ukośnie w plastry o gr. 1 cm. Gotujemy w dużej ilości osolonej, wrzącej wody, mieszając. Gdy kopytka wypłyną na wierzch, są gotowe. Wyjmujemy je łyżką cedzakową.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: