Wykonanie
« Powrót  Opis:Smakują wyśmienicie wszystkim moim znajomym i rodzinie. Przeważnie robię z dużo większej ilości - każdy chce na wynos.Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
śledzie - filety 70 dekagramów
marchew 40 dekagramów
cebula 2 sztuk
por 2 sztuk
ogórki korniszony 4 sztuk
jabłka 1 sztuk
majonez 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowychWykonanie:
Marchewkę ugotować, pokroić w drobną kostkę. Filety namoczyć w
mleku przez ok. 1 godzinę, odsączyć na sicie, pokroić w paski ok. 3 cm.
Por (białą część i połowę zielonej) pokroić na cienkie krążki,
cebulę,
korniszony i
jabłka w kostkę. Całość wymieszać w misce, popieprzyć i trochę posolić.
Majonez wymieszać ze
śmietaną, wylać do
śledzi i delikatnie wymieszać.Uwagi:
Śledzie najlepsze są kiedy postoją około 3 godzin.
Majonez mały słoiczek.Autor: halusia 1Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: