ßßß Cookit - przepis na Śledzie po łowicku

Śledzie po łowicku

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Smakują wyśmienicie wszystkim moim znajomym i rodzinie. Przeważnie robię z dużo większej ilości - każdy chce na wynos.
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
śledzie - filety 70 dekagramów
marchew 40 dekagramów
cebula 2 sztuk
por 2 sztuk
ogórki korniszony 4 sztuk
jabłka 1 sztuk
majonez 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Marchewkę ugotować, pokroić w drobną kostkę. Filety namoczyć w mleku przez ok. 1 godzinę, odsączyć na sicie, pokroić w paski ok. 3 cm. Por (białą część i połowę zielonej) pokroić na cienkie krążki, cebulę, korniszony i jabłka w kostkę. Całość wymieszać w misce, popieprzyć i trochę posolić. Majonez wymieszać ze śmietaną, wylać do śledzi i delikatnie wymieszać.
Uwagi:
Śledzie najlepsze są kiedy postoją około 3 godzin. Majonez mały słoiczek.
Autor: halusia 1
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7609/Sledzie-po-lowicku