ßßß Cookit - przepis na Ryż zapiekany z kapustą

Ryż zapiekany z kapustą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 1 szklanek
kapusta biała 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ser żółty 10 dekagramów
olej sojowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
koperek według uznania
Wykonanie:
Ryż ugotować. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, obgotować przez 10 min w osolonej wodzie, odcedzić (na wywarze ugotować zupę). Cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, lekko zrumienić na oleju. Żółty ser utrzeć na wiórki. Ryż wymieszać z kapustą, cebulą i z żółtym serem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać zapiekankę posypaną koperkiem lub natką pietruszki.
Kasze weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/528/Ryz-zapiekany-z-kapusta