Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 1 szklanek
kapusta biała 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ser żółty 10 dekagramów
olej sojowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
koperek według uznaniaWykonanie:
Ryż ugotować.
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, obgotować przez 10 min w osolonej wodzie, odcedzić (na wywarze ugotować zupę).
Cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać w drobną kostkę, lekko zrumienić na
oleju.
Żółty ser utrzeć na wiórki.
Ryż wymieszać z
kapustą,
cebulą i z
żółtym serem, przyprawić
solą i
pieprzem do smaku. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać zapiekankę posypaną
koperkiem lub
natką pietruszki.
Kasze weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: