ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegocukier 200 gramówbiałka 4 sztukmigdały 200 gramówjajko 1 sztukmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychWykonanie:Z cukru i kilku łyżek wody ugotować gesty syrop. Białka ubić na sztywną pianę i ubijając powoli wlewać syrop, aż piana ostygnie. Wymieszać z mąką ziemniaczana i formować z ciastka kuleczki. Każdą lekko spłaszczyć , posmarować jajkiem i położyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub w małe foremki z papieru.Sparzone migdały obrać ze skórki, podzielić na pół i rozkładać gęsto na ciasteczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: