Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 200 gramów
białka 4 sztuk
migdały 200 gramów
jajko 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychWykonanie:Z
cukru i kilku łyżek
wody ugotować gesty
syrop.
Białka ubić na sztywną pianę i ubijając powoli wlewać
syrop, aż piana ostygnie. Wymieszać z
mąką ziemniaczana i formować z
ciastka kuleczki. Każdą lekko spłaszczyć , posmarować
jajkiem i położyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub w małe foremki z papieru.Sparzone
migdały obrać ze skórki, podzielić na pół i rozkładać gęsto na ciasteczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: