ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegomakaron fusilli lunghi Combino 200 gramówśmietana słodka Pilos 200 mililitrówoliwa z oliwek terra di Bari 50 mililitrówsos alla rucola Italiami 3 łyżek stołowychrucola świeża 5 sztukczosnek 1 ząbkimąka 1 szczyptasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek i odsączyć. Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmażyć posiekany czosnek, dodać liście rucoli, wymieszać i smażyć przez chwilę. Całość przyprószyć szczyptą mąki i zalać śmietaną. gdy sos zgęstnieje przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać 3 łyżki sosu alla rucola i wymieszać z ugotowanym makaronem, podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-20świetneAutor: edl26Data: 2008-12-11ten makaron to nasze świderki :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: