ßßß Cookit - przepis na Fusilli lunghi alla rucola

Fusilli lunghi alla rucola

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron fusilli lunghi Combino 200 gramów
śmietana słodka Pilos 200 mililitrów
oliwa z oliwek terra di Bari 50 mililitrów
sos alla rucola Italiami 3 łyżek stołowych
rucola świeża 5 sztuk
czosnek 1 ząbki
mąka 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek i odsączyć. Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmażyć posiekany czosnek, dodać liście rucoli, wymieszać i smażyć przez chwilę. Całość przyprószyć szczyptą mąki i zalać śmietaną. gdy sos zgęstnieje przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać 3 łyżki sosu alla rucola i wymieszać z ugotowanym makaronem, podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-20
świetne
Autor: edl26
Data: 2008-12-11
ten makaron to nasze świderki :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4470/Fusilli-lunghi-alla-rucola