Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
makaron fusilli lunghi Combino 200 gramów
śmietana słodka Pilos 200 mililitrów
oliwa z oliwek terra di Bari 50 mililitrów
sos alla rucola Italiami 3 łyżek stołowych
rucola świeża 5 sztuk
czosnek 1 ząbki
mąka 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną
oliwy z oliwek i odsączyć. Na rozgrzanej na patelni
oliwie podsmażyć posiekany
czosnek, dodać liście
rucoli, wymieszać i smażyć przez chwilę. Całość przyprószyć szczyptą
mąki i zalać
śmietaną. gdy sos zgęstnieje przyprawić do smaku
solą i
pieprzem, dodać 3 łyżki sosu alla
rucola i wymieszać z ugotowanym
makaronem, podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-20świetneAutor: edl26Data: 2008-12-11ten
makaron to nasze świderki :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: