Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 40 dekagramówpęczak 1 szklanek
groch 0.5 szklanek
woda 3 szklanektłuszcz 4 dekagramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 10 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Zagotować w szybkowarze
wodę z tłuszczem, włożyć pokrojoną w drobną kostkę
baraninę, wsypać pęczak i namoczony
groch, dodać oczyszczone i pokrojone
czosnek i
cebulę. Posolić i popieprzyć. Zalać
wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać po okraszeniu stopionym
boczkiem.Uwagi:
baranina tłusta,
groch namoczony na noc,
boczek wędzony lub
słoninaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: