ßßß Cookit - przepis na Baranina z grochem i pęczakiem

Baranina z grochem i pęczakiem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina bez kości 40 dekagramów
pęczak 1 szklanek
groch 0.5 szklanek
woda 3 szklanek
tłuszcz 4 dekagramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 10 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Zagotować w szybkowarze wodę z tłuszczem, włożyć pokrojoną w drobną kostkę baraninę, wsypać pęczak i namoczony groch, dodać oczyszczone i pokrojone czosnek i cebulę. Posolić i popieprzyć. Zalać wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać po okraszeniu stopionym boczkiem.
Uwagi:
baranina tłusta, groch namoczony na noc, boczek wędzony lub słonina
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2225/Baranina-z-grochem-i-peczakiem