Wykonanie
« Powrót  Opis:Kto z makowców najbardziej lubi
mak to właśnie
biszkopt makowy jest nichDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mak 200 gramów
cukier 1 szklanekjaj 6 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
aromat migdałowy 1 łyżek deserowychWykonanie:
Mak ugotować zmielić 2xutrzeć z
żółtkami,
cukrem,
bułką tartą dodając olejek.Z
białek ubić pianę delikatnie wymieszać z masą
makową wyłożyć na blaszkę
tortową o wym.24 cm.Piec w temperaturze 180* 30-40 minutUwagi:
Biszkopt można przekroić przełożyć
dżemem lub kremem i polać białą
polewą czekoladową.Autor: hanah30Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: