ßßß Cookit - przepis na Biszkopt makowy

Biszkopt makowy

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Kto z makowców najbardziej lubi mak to właśnie biszkopt makowy jest nich
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mak 200 gramów
cukier 1 szklanek
jaj 6 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
aromat migdałowy 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Mak ugotować zmielić 2x
utrzeć z żółtkami,cukrem, bułką tartą dodając olejek.
Z białek ubić pianę delikatnie wymieszać z masą makową wyłożyć na blaszkę tortową o wym.24 cm.
Piec w temperaturze 180* 30-40 minut
Uwagi:
Biszkopt można przekroić przełożyć dżemem lub kremem i polać białą polewą czekoladową.
Autor: hanah30
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13036/Biszkopt-makowy