Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biała ryba morska 0,7 kilogramów
brokuł 1 sztuk
por 1 sztuksos
koperkowy Tarsmak według uznania
cukier 0,5 szklanek
oliwa 2 łyżek stołowychWykonanie:
Pora pociąć grubo, podsmażyć na
oliwie i wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową
rybę i posypać grubo zmielonym
pieprzem. Z
cukru zrobić na patelni karmel i wylać na
rybę. Różyczki
brokułu lekko podsmażyć na odrobinie
oliwy i również wyłożyć na
rybę. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Danie polać Sosem
koperkowym Tarsmak. Potrawy nie solimy!Uwagi:Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: