Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
melon 1 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 0,25 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowych
melisa 1 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Schłodzony umyty
melon przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestki. Z miąższu łyżeczką wydrążyć kulki, ułożyć w salaterce, oprószyć
sola oraz obficie
pieprzem. Skropić
sokiem z cytryny oraz
oliwą, posypać skórką otartą z wyszorowanej, sparzonej
cytryny. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki. Wydrążone połówki owinąć w folię i też schłodzić w lodowce. Przed podaniem wypełnić je
sałatką i udekorować listkami
melisy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: