Cukini ciąg dalszy. Ta sałatka ze smażonej cukini może być smakowitym dodatkiem do dania obiadowego, jak też stanowić zupełnie odrębny posiłek. Nie jest to danie zbyt dietetyczne, bo smażone, ale na pewno bardzo smaczne. Dodatek orzeszków piniowych i skórki cytrynowej w ciekawy sposób podkreśla smak sałatki cukiniowej.Składniki na 2 porcje:2 cukinie - zielona i żółta2 łyżki orzeszków piniowych2 łyżki oliwysól, pieprz1/2 łyżki skórki z cytryny i sok z cytrynyWykonanie:Orzeszki piniowe lekko zbrązowić na patelni bez tłuszczu. Dwie cukinie umyć i pokroić w 1 cm plastry.Na rozgrzanej patelni podsmażyć cukinię z obydwu stron, aż zmięknie i lekko się zrumieniWyłożyć na talerze, posolić, dodać pieprz, startą skórke z cytryny i skropić sokiem z cytrynyŻYCZĘ SMACZNEGO !