Wykonanie
Cukinia to naprawdę uniwerslane warzywo. Grillowana jest smacznym dodatkiem do
mięs. Może być także podana jako
sałatka, przystawka lub sama stanowić odrębne danie np. z grzanką lub sosem. Niezwykle prosta do przygotowania, bardzo smaczna, a jaka zdrowa - same zalety.
Maślana cukinia z dzisiejszego przepisu, z lekko chrupiącymi piniami smakuje wybornie. Gdy ją zgrillujesz i posypiesz tylko
solą będzie równie smaczna.Składniki:
2
cukinie2 łyżki
orzeszków piniowych2 łyżki
oliwysól,
pieprz1/2 łyżeczki
skórki z cytrynyPrzygotowanie:orzeszki lekko zbrązowić na patelni bez tłuszczu
cukinię pokroić w 1-cm talarkipatelnię grillowa przy pomocy pędzla posmarować
olejemgrillować
cukinię po 2-3 minuty z każdej stronyzgrillowaną
cukinię przybrać orzeszkami piniowymi i startą
skórką z cytryny. Można też skropić
sokiem z cytrynyŻYCZĘ SMACZNEGO!